Beheer je boekingen
|
|

De vijf beste kitespots van de wereld

Voor de beste kitespots van de wereld is meer nodig dan alleen wind. Hoewel wind een belangrijke factor is, spelen er ook andere factoren een rol zoals hoe plat, onstuimig of golvend het water is waar je op vaart. De condities van het weer en de vibe van een spot zijn zeker ook niet onbelangrijk.
beste kitespots van de wereld

De vijf beste kitespots van de wereld

Voor de beste kitespots van de wereld is meer nodig dan alleen wind. Hoewel wind een belangrijke factor is, spelen er ook andere factoren een rol zoals hoe plat, onstuimig of golvend het water is waar je op vaart. De condities van het weer en de vibe van een spot zijn zeker ook niet onbelangrijk. Zolang je een kite, board en harnas hebt, moet het op veel plekken bij jou in de buurt lukken. Wanneer je echter voor een plek gaat die je stoutste dromen te boven gaat, kun je spots over de hele wereld vinden. Misschien ook wel bij jou in de buurt. Alles wat je nodig hebt is een wil, gear en wat wind. (Misschien ook een vliegticket).

1.Noordwijk, (Zuid-Holland, Nederland)

Gelegen aan de westkust van Nederland is dit veruit een van leukste plekken om je dagen kitend te slijten. In de zomer heerst er een fijne temperatuur, de golven zijn goed en de wind is ook niet mis. Als er even geen wind is, kun je jezelf prima vermaken op het strand met andere kiters of ’s avonds in de kroegen. Voor gezelligheid kent men zeker tijd in Noordwijk.

2.La Ventana, ( Mexico)

Gelegen in de buurt van het zuidelijkste puntje van Mexico ligt La Ventana. Deze plek staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het uitzicht en de zee zijn schitterend. De sterkte en constante wind maakt deze plek een paradijs voor kiters. Wie wil daar nou niet op varen?

3.Nabq, (Egypte)

Als Mozes en zijn volk kiteboards hadden gehad, waren ze waarschijnlijk niet door de Rode Zee gelopen. De plaats Nabq ligt in het zuidoosten van de Sinai Peninsula tussen de schitterende resorts van Sharm-el Sheikh en de haven van Dahab waar veel backpackers komen. Kiters komen in groten getale naar deze plek toe om met een steady wind de golf van Aqaba te bevaren.

4.Tarifa (Spanje)

Tarifa is de zuidelijkste stad van het Europese vasteland aan de Costa de la Luz, met zo’n 38 km aan gouden stranden, helder water en veel, maar dan ook heel veel wind. De straat van Gibraltar fungeert als windtunnel omdat de Middellands Zee overgaat in de Atlantische Oceaan. In combinatie met het warme, zuidelijke klimaat, begrijp jij wel
waarom Tarifa ideaal voor kiters is.

5.Isla Margarita (Venezuela)

Isla Margarita is gelegen in de Caraïben aan de noordoostkust van Venezuela. (Dat klinkt al lekker hé?). Met een tropisch strand, veel locals die kiten en een constante wind het hele jaar door, is het hier goed toefen. Ook zijn er veel winkels- uitgaansgelegenheden te vinden, voor het geval je even moet bijkomen van al het kitegeweld.

Bekijk ook..

nieuwe website beachbreak

Nieuwe website Beach Break

Het is zover: de website van Beachbreak is vernieuwd. Je zit nu naar een gloednieuwe website te kijken. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de functionaliteiten zijn flink op de

downwinden in nederland

Downwinden in Nederland

Er gaat toch eigenlijk niets boven een downwinder. Het heerlijke gevoel van golfjes rijden, big airs doen en heerlijke cruisen zonder dat je ook maar een meter hoogte hoeft te

beste kitespots van de wereld

De vijf beste kitespots van de wereld

Voor de beste kitespots van de wereld is meer nodig dan alleen wind. Hoewel wind een belangrijke factor is, spelen er ook andere factoren een rol zoals hoe plat, onstuimig

Surfcondities lezen

Hoe moet je de surfcondities lezen om te bepalen of het goed te surfen is?